Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçtiler

ürkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından organize edilen ’24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması’nı yine Hasan Emre Musluoğlu kazandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyon kanalına telefonla bağlanarak başarılar dilediği Dawn Sendromlu Caner Erkin ise, denize girdikten sonra panikleyerek yüzemedi.

24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması sona erdi. Organizasyonun son etabı olan yüzme yarışlarına 40 ülkeden yaklaşık bin 200 sporcu katıldı. Kanlıca Vapur İskelesinden start alıp Kuruçeşme’de son bulan yüzme yarışında 6,5 kilometrelik zorlu parkuru geçen yarışmacılar güçlü, akıntıdan dolayı zorluk çekti. Birçok yüzücünün akıntının hızından dolayı bitiş noktasını geçtiği ve geri dönmek zorunda kaldığı görüldü.

Bu arada organizasyona görme engelli ve ayakları olmayan sporcuların da katıldığı görüldü. Görme engelli Erhan Koçak, yarışma öncesi yaptığı açıklamada çok heyecanlı olduğunu ve görme engelliler adına ilk defa kendisinin katıldığını ifade etti. Yarışı bitirmeyi hedeflediğini söyleten Koçak, “Bu tür organizasyonlarda bize biraz daha destek verilmesini isteriz.” dedi.

Türkiye’de yaşayan Amerikalı Rebecca Carno ise, organizasyonun hakkında, “Harika bir organizasyon, çok eğlendim. Hatta yüzüş yolunda yunusların suda zıpladığını gördüm.” dedi.

KAZANAN DEĞİŞMEDİ

Yüzme yarışlarının birincisi Hasan Emre Musluoğlu oldu. Ödülünü aldıktan sonra açıklama yapan Musluoğlu, “Çok mutluyum. Üçüncü senemde üst üste üç kez birinci oldum. Dereceye giren diğer sporcuların yabancı olduğu için Türkiye’yi birinci olarak temsil etmekten çok mutluyum.” dedi.

Genel klasmanda ikinciliği Rusyalı Evengy Bezruchenko elde ederken, İngiltereli William Ellis ise üçüncü oldu.

DOWN SENDROMLU CANER YÜZEMEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak başarılar dilediği Dawn Sendromlu Caner Erkin ise, denize girdikten sonra panik oldu ve yüzemedi. Caner’in hemen yanında bekleyen kurtarma ekipleri, hemen müdahale ederek kendisini kıyıya çıkardı.

Dünyanın ilk ve tek kıtalararası yüzme yarışması özelliğini taşıyan organizasyon vesilesiyle boğaz 3 saat boyunca gemi trafiğine kapatıldı. Organizasyonda Sahil Güvenlik ekipleri, SAS komandoları, deniz polisi güvenliği sağladı. Güvenlik yetkililerinin yarışmaya kaydını yaptırmadığı halde denize atlayan şahıslara müdahale ettiği görüldü.

SEDAT DENLİ | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]