Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın meşhur meydanına “çadır kent” kuruldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkezinde bulunan ve dünyanın “turuncu devrim” ile tanıdığı meşhur Bağımsızlık Meydanı eylemcilerin kurduğu çadırlar nedeniyle “çadır kent” görünümünü aldı.

Ülkede koalisyon hükümetinin kurulamasının uzaması nedeniyle protestoları da uzayan Halk Partisi “PORA” ve Yuliya Timoşenko’nun Byut Bloku’nun yanı sıra diğer politik güçlerin yandaşları bir taraftan meydanı rakiplerine kaptırmamak için kamp kurarken öte yandan daha güçlü bir eylem için taraftar toplamaya çalışıyor.

Meydanda karşıt politik görüşlerin temsilcilerince kurulan çadırları birbirinden sadece naylon şeritler ayırmasına rağmen her hangi bir kavgalı gürültülü olay yaşanmaması dikkatleri çekiyor. Çadır kenarlarında propaganda faaliyetleri ise ses getirecek bir eylem yapabilmek için sessiz ve derinden devam ediyor.

Seçimlerde yüzde 1.47 oy alarak yüzde 3’lük seçim barajını aşamayan ve meclis dışında kalan Halk Partisi “PORA” ise meydanda kaptığı alana kurduğu 30 civarında çadırdan oluşan minyatür mahallesindeki çadırlara numara vererek yerleşik düzen kurmaya başladı. Halk Partililer çadırlarda geçimlerini sağlamak için kurdukları sadaka kutularında halktan yardım topluyor. Öte yandan PORA lideri Vladislav Kaskiv halkı meydanda eyleme çağırarak gerektiği takdirde meclisin feshi ve erken seçim talebinde bulundu. Ancak Kaskiv’in çağrısına ciddi bir tepki gelmedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]