Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna nükleer santrallerin güvenliği için bir milyar dolar harcayacak

Ukrayna’nın Nikolayevsk Bölgesindeki Yujnoukrainsk şehrinde bulunan Yujno-Ukrainskaya Nükleer Santraline iş ziyaretinde bulunan Enerji Bakanı Yuriy Boyko, nükleer sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada Yuriy Boyko, ülkede nükleer güvenlik için bir milyar dolar harcamayı planladıklarını söyledi. Kiev nükleer santrallerin ömrünün uzatılması için ise kredi alacak.
Boyko çalışma ziyareti esnasında milli atom enerji kurumu ‘Energoatom’ Başkanı Yuriy Nedaşkovskiy, Ukrayna’daki tüm nükleer santrallerinin genel müdürleri, ilgili devlet kuruluşları ve nükleer enerji sanayisi araştırma enstitülerinin yönetimleri ile bir araya geldi.

Toplantıda dünyada gelişen olaylar değerlendirildi, özellikle Fukuşima Nükleer Santrali örneğinden yola çıkılarak, Ukrayna’daki nükleer santrallerdeki güvenliğini ve ömrünü uzatması ile ilgili olan etkinliklerin gerekliliği konuşuldu.

Toplantıya katılanlar Ukrayna nükleer santrallerindeki reaktörlerin stres testlerin planlaması ve hayata geçirilmesini ele aldı.

Bakan Boyko finans konusuna da değinerek nükleer sektöründeki finansmanının çok yüksek seviyede olduğunu dikkat çekti. Nükleer sektöründe çalışanların maaşları ülkedeki ortalama maaşlardan 2,5 kat yüksek iken diğer enerji sektörlerindeki çalışanlardan ise 1,5 kat daha fazla aylık alıyor.

Ukrayna sahip olduğu nükleer reaktör sayısı bakımından dünyada 10. sırada bulunuyor. Ukrayna’da faaliyette; Zaporojskaya, Rovenskaya, Hmelnitskaya ve Yujnoukrainskaya olmak üzere 4 nükleer elektrik santrali bulunuyor. Söz konusu 4 santralde toplam 15 tane reaktör çalışır vaziyette. Çernobil faciasından sonra bölgedeki 3 reaktör durdurulmuştu. Nükleer santrallerde üretilen elektrik ile ülkenin elektrik enerji ihtiyacının yarısına yakını karşılanıyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]